Müşteri ile Dans


Satış esnasında sadece müşteri ve siz varsınız. Çalan tek bir müzik var satış.. Müşteri ile dans başlığımızın espirisi satış esnasında müşteri ile birlikte hareket etmek anlamında kullanıyorum. Çünkü bu ortak hareket satışı getirir.

- Sizin her müşteriye aynı satış tekniğini uygulamaya çalışmanız,
- Müşteriyi bilgi bombardımanına tutmanız,
- Beden dillerinizin farklı şeyler anlatması,
- Müşteri ile aynı seviyede olmadan ona tepeden bakmanız satış getirmez

Bu nedenle,

- Müşteri ile birlikte hareket etmelisiniz.
- Satış görüşmesi sırasında müşterimizin tepkilerini okumalı.
- Müşterimizin fizyoloji, psikoloji ve düşünme sistemi ile uyum sağlamalı.
- Aynalama yapmalısınız.
Aynalama : Müşterimizin kullandığı sözcükler, ses yüksekliği, ses hızı, beden dili unsurları ile eşleşme ve bu unsurları aynalama becerileridir Diğer bir anlatımla iki kişinin aynı vücut dili, aynı ses ton ve hızı sağlamasıyla oluşur. satışta güven oluşmadan satış gerçekleşmez. Müşteriler genellikle kendilerine benzeyen personellerin yanına gider veya onlardan alışveriş yaparlar. Güven kurmak için müşterinize "Ben aynı senin gibiyim." mesajını gönderin.
- Müşterinin beklentilerine göre bilgi vermeli müşterinin bildiklerini tekrar etmemelisiniz.
- Müşteri ile seviyenizi her zaman koruyunuz. Örneğin müşteri ayakkabı denerken ayakta dikilmemeli onunla aynı seviyede durmalıyız.


NOT : Aynalama tekniğini( NLP Mirror system )aslında biz farkına varmadan günlük hayatımızda yapmaktayız. Burada dikkat edilecek şey bu müşteriyi rahatsız edecek seviyede olmamalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Arşivi ( Tüm yazılara buradan ulaşabilirsiniz )