Süpermarketlerde yer seçimi..
Günümüzde artık süpermarketler yer seçiminde yukarıda karikatürde olduğu gibi özen göstermemekte ve boş buldukları yerlere süpermarket açmaktadırlar. Evet türkiyede hala daha çok süpermarkete ihtiyaç vardır. Ama yer seçimi çok önemlidir. Yer seçimi kararını vermek için aşağıdaki analizlerin yapılmış olması gereklidir;
-Bulunan sektörün analizi
-O çevredeki müşteri analizi
-Yakınındaki rakiplerin analizi
Biraz detaylandırırsak ;
-O bölgedeki pazarın analizi
-O bölgedeki İnsanların hareket biçimlerindeki ana yürüyüş yolları,( başlangıç ve bitiş noktaları)
-Demografik ve psikografik analizi( Bölgedeki potansiyel müşterilerin aile yapıları, Gelir seviyeleri, Meslekleri, Yaş dağılımı, Alışveriş alışkanlıkları, Talep yapıları vb..)
-Rakip analizi ( Rakiplere göre avantaj-dezavantajların belirlenmesi vb..)
-Trafik yaratan unsurların belirlenmesi ( Neden araçlar bu yolu kullanıyorlar ? )
-Trafik incelemesi(Araç trafiğinin akış yönü,Bu trafiğin yoğun saati vb..)
-Doğal ve suni engellerin tanımlanması ( Örneğin karşı yoldan araçların markete gelmesi uzun bir yol katetmelerini gerektiyorsa bu bir engeldir )
-PTA analizi ( Perakende Ticaret Alanı = Bir perakende noktasını çevreleyen müşterilerin %75-80’inin yaşam,çalışma ve hareket alanı )
-Bölge seçimi
-Yer seçimi
-Satış tahmini yapılması ( Analog, Regresyon, Mekânsal Etkileşim, Perakende Doyum İndeksi yöntemleri)Bir analog cihazla ölçümleme yapılması-Geçen insan sayısı- , Yakınındaki marketlerin tahmini müşteri sayıları ve satış tahminlerine bakarak, Bölgedeki talebin boyutu ve marketlerin bunun ne kadarını karşıladığı, Bulunabilirse geçmiş yıllara ait bilgiler ve bunların büyüme hızlarına göre tahminler yapılır.
Fakat maalesef günümüzde market açmak için uygun yer sayısı azaldıkça, kiralamalar çok hızlı olmakta, hatta perakendeci market açmaya 1 akşamda karar bile verebilmekte ve bu analizlerin çoğunu yapamamaktadır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Blog Arşivi ( Tüm yazılara buradan ulaşabilirsiniz )
-
▼
08
(124)
-
▼
Temmuz
(106)
- Mağazacılıkta oryantasyonun önemi
- Mesleğimizin diğer mesleklere göre avantajları..
- OYUN / Kendi Alışveriş Merkezini kur ( Mall Tycoon...
- Sektörde bulmakta en zorlandığınız pozisyonlar ?
- Mağaza Müşteri Memnuniyet Anketi ( Customer Satisf...
- İyi bir şarküterici nasıl olmalıdır ?
- Farklılaştıran güzel uygulamalar - 1
- Mağaza Personeli performans kriterleri
- Müşteri ile Dans
- Mağaza Yöneticisi Performans Kriterleri ( Market Y...
- İyi bir mağaza yöneticisi..
- Satışta başarı ek ürün satışından geçiyor..
- Önlenemez yükselişler - 1 ( Farklılaşan kazanır )
- İnsert
- Duvar Yazısı
- Profesyonel bir kasiyerin yapmaması gerekenler..
- Süpermarketlerde yer seçimi..
- Profesyonel bir kasiyer kasasında sıra varsa neler...
- Kasa kuyruklarını azaltma ve müşteri memnuniyeti i...
- Müşteri Şikayetleri ve Müşteri Hizmetleri Yönetimi
- Müşteri Şikayetleri - 2 ( Son Kullanma Tarihi geçm...
- Müşteri davranışları ( Costumer behavior )
- Perakende mağaza formatları ( Ürün yapılarına göre )
- Tüketici Tipleri
- Müşteri grupları
- Aklınızda bulunsun - 1
- Private Label (özel markalı ya da market markalı ü...
- Müşteri şikayetleri - 1 ( Bayat paket ekmek)
- Yaşlı Müşteriler
- Mağazacılık ve Stok Yönetimi
- Veri Madenciliği (Data Mining) ve Mağazacılık
- Çiçekçi Fatma Abladan satış dersleri - 1
- Futbol ve Mağazacılık - 2 ( Taktik )
- Meyve Sebze Takvimi
- Meyve ve Sebze Reyonlarında hijyen..
- İyi bir satış için..
- Şarküteri sanattır..
- Mağazacılık ve Alan Yönetimi ( Space Management )
- Kırık cam teorisi ( Broken Windows theory ) ve Mağ...
- CRM ve MERCHANDISING
- Başarılı bir mağazacının ( Satış Danışmanı ) bilme...
- Göz takip sistemi ve Mağazacılık " The Eye Trackin...
- Mağazacılık sorumluluk ister..
- Haftanın Sözü 13
- Sahip olduğumuz müşteriyi kaybetmemizin maliyeti - 2
- Mağazacılık ve empati
- Mağazacılık ve Beden dili
- Müşterilerimizle İletişim Kurarken
- Sahip olduğumuz müşteriyi kaybetmemizin maliyeti - 1
- Teşhir Teknikleri - 2 ( Ürün sıralaması )
- Barkod Sistemi ( EAN-13 )
- Satış arttırıcılar - 4 ( Çapraz satış tekniği - Cr...
- Teşhir Teknikleri - 1 ( Dikey ve Yatay teşhir )
- Raflara ürün teşhirinde göz hizası
- Satış arttırıcılar - 3 ( Yer görselleri )
- Satış arttırıcılar - 2
- Satış artırıcılar -1 ( Merchandising Strips )
- Az ve Yığma teşhir arasındaki fark ?
- Mağazacılıkta göz yanılgılarından faydalanma-2
- Mağazacılıkta ürün teşhirlerinde göz yanılgılarınd...
- Mağazacılıkta renklerin önemi..
- Son izlenim..
- Müşterilerimiz nelerden hoşlanır ? Nelerden hoşlan...
- Günün Sözü
- Motivasyon Jeneratörü
- Sipariş verirken nelere dikkat etmeliyiz ?
- Mağazalarda telefon açma
- Haftanın Sözü 11
- Haftanın Sözü 10
- Haftanın Sözü 9
- Haftanın Sözü 8
- Haftanın Sözü 7
- Haftanın Sözü 6
- Haftanın Sözü 5
- Haftanın Sözü 4
- Haftanın Sözü 3
- Haftanın Sözü 2
- Haftanın Sözü 1
- Teşhir
- Bir kasiyerin görevleri
- Mağaza içinde telefonla konuşma..
- Mağaza içinde çalışma arkadaşları ile konuşma
- Müşterinin arkasından konuşma
- Mağaza içinde ürün açma
- Saygınızı gösteriniz
- Müşteriye ürün sunumu
- Müşteri Yönlendirme
- Kişisel Bakım
- Kişisel Bakım
- Müşteri ile Samimiyet
- Mağaza ilk izlenim
- Mağazalarda hırsızlıkta dikkat edilecekler
- Satış Cümlesi
- Başlık yok
- FUTBOL VE MAĞAZACILIK ARASINDAKİ BENZERLİKLER
- Mağazacılık bir takım çalışmasıdır..
- Mağaza Çalışanları
- Takımın diğer üyeleri..
- Mağazacılıkta başarılı bir personel olmak için..
- Müşterilerin mağaza personelinden beklentileri
-
▼
Temmuz
(106)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder